donderdag 21 februari 2013

de leerlijn muzische opvoeding en evalueren

De sessie van gisteren bestond uit twee belangrijke delen.
De leerlijn werd in eenvoudige mensentaal uitgelegd waardoor iedereen deze vanaf nu goed begrijpt.
Nadien zijn we overgegaan op een leuke sessie over evalueren.
Leerlijn:
Vanaf nu begrijp ik heel goed wat de doelen willen zegge en waar de nadruk ligt bij elk doel.
Ines heeft de doelen op een speelse en beeldende manier gebracht waardoor deze vanaf nu goed in mijn geheugen zullen blijven.
Bij de sessie rond evalueren kregen we heel wat ideetjes aangereikt om met kinderen aan de slag te gaan.Het evalueren op een kindvriendelijke manier hadden we vorig jaar al uitgeprobeerd tijdens de muzomodule adhv gevoelsbeertjes, verschillende hoeden, de presentator,... . Gisteren kregen we nog heel wat andere leuke manieren aangereikt.
Ons muzorugzakje wordt steeds maar voller en voller gestopt met leuke en interessante ideetjes. Gelukkig heb ik nog heel wat plaats over! Dus laat maar komen!

zaterdag 16 februari 2013

kleuterfestival Tielt

op zondag 28 januari gingen we kijken naar de tentoonstelling RAAK van RASA en hebben ook twee mooie voorstellingen gezien van Tal en Thee: "meer dan beer "en "uit een doosje". Deze laatste voorstelling duurde maar enkele minuten.  Het gaat over herinneringen uit een mensenleven. Onze kinderen vonden dit de mooiste. Het moet dus niet altijd lang duren om goed te zijn. Het was kort en krachtig. Binnen 2 jaar zijn we waarschijnlijk opnieuw van de partij.

VLERNIKA concert NINOS DE LA GUERRA

Op 4 februari kreeg ik een mailtje van een jeugdvriend. Geprikkeld door het filmpje en ook het thema ging ik op 8 februari kijken naar deze voorstelling.
Het was zeker en vast de moeite. Waarschijnlijk gaan ze nog verder op tournee maar dat is niet zo evident aangezien er 3 Baskische muzikanten deel nemen en deze steeds moeten overvliegen. Mocht iemand interesse hebben wil ik gerust de speellijst eens vragen aan Fabio Wuytack.


---------- Doorgestuurd bericht ----------
Van: Fabio Wuytack <fabio.wuytack@gmail.com>
Datum: 4 februari 2013 14:29
Onderwerp: 2 nieuwe voorstellingen van het VLERNIKA-concert. Met filmfragmenten van Fabio Wuytack & Brecht Vanmeirhaeghe
Aan:


Beste vrienden,

Vrijdag en zaterdag wordt het project VLERNIKA opnieuw getoond.
Dit muzikaal spektakel is een vermenging van live music en filmfragmenten over de NINOS DE LA GUERRA. (oorlogskinderen die in 1937 het geweld van de Spaanse burgeroorlog ontvluchtten.)De cinematografische fragmenten zijn het werk van Brecht Vanmeirhaeghe en mezelf.
INFO


Via deze link vind je een kleine documentaire van EXQI over dit project.
http://www.youtube.com/watch?v=_MDyGUbYDyQ

vele groeten,
Fabio  


familiedag in het ABC huis: meer dan de moeite waard

Op zoek naar een leuke, onvergetelijke uitstap met de kinderen dan raad ik je aan om uit te kijken naar de familiedagen die het ABC huis organiseert.
Op zaterdag 2 februari namen we met 5 volwassenen en 9 kinderen deel aan één van de familiedagen. Dit werd een onvergetelijke dag voor jong en oud.
Op de baderdag werd ik zelf enorm geprikkeld door de leuke activiteiten en boeken die er te zien waren. Nu was het de beurt aan onze kinderen. Ze hebben zich geen seconde verveeld en de prikkels die ze die dag kregen leven nog steeds verder in hun fantasie. Deze prikkels komen tot uiting in hun tekeningen en verhalen.  Plots zijn de kapla blokken weer helemaal in en elke dag worden deze gretig omgebouwd tot iets nieuws. Zalig om hen bezig te zien.
We kijken allen uit naar het volgende weekend!

donderdag 7 februari 2013

Donderdag hadden we een interessante les rond coachen.
Gert Bourgeois deelde met ons heel wat van zijn praktijkervaring. Ook verwees hij vaak naar Jef Staes.
Ik heb een jaar geleden van een vriend onderstaand filmpje doorgestuurd gekregen.
Het is eens een andere kijk op personeelsbeleid.
Veel kijkplezier.


De Ipad. Geweldig hoe makkelijk dat het kan!

Vorige week leerden we met de ipad op een heel eenvoudige en snelle manier ene filmpje maken.
Geweldig wat we op een uurtje al voor elkaar gekregen hadden.
Per twee gingen we aan de slag. eerst op een heel ludieke manier nadien wat serieuzer.
Met volgende trigger als gevolg.