woensdag 10 april 2013

we werden verwend; we werden ondergedompeld in een muzikale jacuzzi

Nieuwsgierig naar wat dat wel zou kunnen zijn?
Dat waren wij ook.
Eén van ons mocht plaats nemen op een ligbed in het midden van de ruimte  De anderen kregen allen instrumenten en op die manier trakteerden we hem op een muzikale jacuzzi.
Het was heel leuk om te horen hoe die jacuzzi van persoon tot persoon veranderde. Af en toe speelden de muzikanten ook in op elkaar .
Na een tijdje begonnen we spontaan naar materiaal uit de omgeving te grijpen om daarmee muziek te maken. (kussens, plastiek zakje, fles water,...)
De opdracht werd na een tijdje wel makkelijker voor de muzikanten omdat er een bepaalde sfeer opgeroepen werd. Deze sfeer werd gekozen door diegene die de jacuzzi onderging. Het ging van een strand over naar een spookkasteel,... de muzikanten deden hun uiterste best om dit gevoel ook effectief op te wekken.
Voor sommigen onder ons was de jacuzzi een heerlijk hoorspel maar anderen werden er dan net heel ongeduldig door. Een jacuzzi vindt ook niet iedereen even leuk.Goed dat ieder zijn eigen mening kan zeggen en dat we respect hebben voor elkaar. Het wederzijdse respect dat bij muzische opvoeding een heel belangrijk gegeven is.
Leuke activiteit om eens uit te proberen met kinderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten